Populär eldhelg nästan fullbokadNyhetsbild

En del av skärgårdskrogarna är redan fullbokade inför höstens Eld över hav och land-evenemang, men än finns vissa platser kvar. Det numera traditionella Eld över hav och land-evenemanget har blivit ett populärt tillfälle att ta sig ut bland kobbar och skär. Så populärt att många skärgårdskrogar har haft årets upplaga, som går av stapeln den 18-19 oktober, fullbokad ända sedan i somras. – Lugnet i skärgården på hösten är något alldeles extra och eldhelgen är magisk. För den som inte bara vill ha lugn och ro finns Grinda Värdshus som bjuder på eldparty, säger Cissi Grape på Visit Skärgården.


Läs mer >>


Veckans Fråga

Äger du en Nimbus, Storebro eller Ryds båt?

Ja (48%) JaNej (52%) Nej

Tävla med Båtliv:
Tävla och vinn båtvårdsprodukter!

TävlingsbildVar på båten används antifouling?
Vad är gelcoat?
Vad är fernissa?

Tävla

Svensk journalist seglar med Ericsson 3

Båtjournalisten och seglaren Gustv Morin seglar med Ericsson som mediarepresentant. Han följer därmed skepparen Anders Lewander och dennes nordiska besättning på seglingen jorden runt.


Läs mer >>

NGK startar webbsida exklusivt för glödstift

Med webbadressen www.ngk-dpower.com lanserar NGK en ny webbsida som helt dedikerats till dieselmotorer och glödstift. På sajten finns både fakta och underhållande inslag.


Läs mer >>

Ny miljötanker med Volvo Pentamotorer

Tuffa emissionsbegränsningar och höga krav på bränsleekonomi ligger bakom de två nya miljötankers som just nu byggs i Holland. Ett dieselelektriskt system med fem stycken Volvo Penta D16 svarar för framdrift och all kraftförsörjning ombord.


Läs mer >>

Peka dig fram med Garmin Oregon

Nya Garmin Oregon-serien handburna GPS:er har bara en knapp: av och på. Allt annat sköts via den ljusstarka pekskärmen där stora tydliga ikoner guidar dig fram genom menyerna och gör Oregon riktigt spännande och användarvänlig. Displayen på 240 x 400 pixlar är riktigt stor för att vara en handburen enhet.


Läs mer >>

Rådig lots förhindrade grundstötning

Helsingborgslotsen Anders Jannesson var, tillsammans med sina två båtmän Bengt Olof Karlsson och Mikael Wessman, på väg från Helsingborg till boj M1 för att möta ett fartyg som skulle lotsas genom Öresund. På väg norrut i den nordgående separeringen möter de ett fartyg som går på sydostlig kurs (115 grader) med en fart på 9 knop och stävar mot grunt vatten.


Läs mer >>

Finn Flyer 36 är sjösatt och provseglad

Finska Finn Yachts AB lanserade sin nya Finn Flyer 36 i mitten av augusti. Därefter gjordes första provseglingen i skärgården utanför Helsingfors. Besättningen bestod av bland andra Finn Yachts ägare, Hans och Johanna Johansson, konstruktören Kamu Stråhlmann, Lars Sjöman som ansvarat för koncept, lösningar och kravspec, samt före detta nordiska mästaren i DN, Tom Sjöman.


Läs mer >>

Senaste numret innehåller

Senaste NumretDet senaste numret innehåller:

Höstens heta nyheter - nyheterna från Öppna Varv och mycket mera
Delphia 28 Sport provseglad
Nord West 370 Coupé provkörd
Flipper 625 DC provkörd
Senaste nytt om båtkörkortet
Besiktiga din båt - bilaga
Rånön Runt - nordligaste kappseglingen
Nya Suzukimotorer
Inombordare med katalysator
Och mycket, mycket mer...

Nästa nummer: 21 november

Manusstopp: 3 november

Båtlivs upplaga: 139 200 ex (TS 2007)

Mest Lästa Nyheter

Båtmässan Ett Skrap Om Dagen Victory Challange Volvo Ocean Race Allt För Sjön


danderydsmatt-mobeltvatt

SMHI